Actueel

Bezoekersrecord Pura Vida 2017 6 september 2017

Met 12.000 bezoekers aan de oevers van het Oldambtmeer was Pura Vida 2017 een groot succes.


In Blauwestad genoten de toeschouwers vanaf hun bootje of met een stoeltje op het veld van het concert Echoes of Queen door het Noord Nederlands Orkest.


Solisten Jennie Lena, Joseph Clark en Yollandi Nortjie zongen talloze hits van de beroemde rockband en wisten het publiek goed te vermaken.

BALK en BOOG-Nederland samen verder 4 december 2016

In zingend Nederland zijn de koepelorganisaties BOOG-Nederland en BALK bekende namen. Waar BOOG-Nederland kan bogen op een 67-jarige geschiedenis als belangenbehartiger van opera-, operette-, en musicalverenigingen richt BALK zich sinds de oprichting in 1998 op a capella en lichte muziek zingende koren. Beide organisaties hebben besloten om per 1 januari 2017 samen verder te gaan als Bond voor Amateurmuziektheater en Lichte Koormuziek.

 

In een tijd waarin muziektheaterverenigingen zich steeds meer gaan toeleggen op musical en ander licht repertoire en waarin popkoren ook geregisseerde concerten geven of een klassiek uitstapje maken, is het logisch om kennis en expertise te bundelen. Daarbij kunnen BOOG-leden door het samengaan straks profiteren van de inzet van het professionele BALK Bureau dat veel organisatorische en administratieve taken uitvoert.

 

Met ongeveer 600 aangesloten zang-en muziektheatergroepen en 15.000 leden is het nieuwe BALK een belangrijke speler binnen de amateurzangerswereld. Het nieuwe bestuur is samengesteld uit enkele bestuursleden van BOOG-Nederland en BALK. Erica Tervelde, huidig voorzitter BOOG-Nederland, neemt het voorzitterschap van Ans van den Meijdenberg van BALK over. Pepijn Lagerwey blijft directeur van het BALK Bureau en Marcelle Immerzeel blijft het eerste aanspreekpunt van het BALK Bureau.